2013. november 26., kedd

Decemberi kirakat

 A december, mint egy tömb, pirossal kihúzva, a naptár végén vidám napokat ígér. De olyan igazságtalanság az előtte lévő, főleg novemberi, csúnya napokról megfeledkezni. A november szoktat a kabátra mindenkit, a november vége pecsételi meg az őszi ruhák sorsát, ez a hónap zár be mindent a kamrába. Ez visz el minden tarka színt az életből, ez hozza a legmakacsabb sötétet a délutánokra, hogy leginkább otthon érezzük jól magunkat, fűtött szobákban, forró ital mellett, sárgán fénylő ablakok mögött. Ez a kellemetlen, zord manó teszi vonzóvá a benti vackot, ahol olyan jó karácsonyozni.

A karácsony, az advent talán az egyik legnagyobb piaci esemény. Egy időben vonatkozik egy csomó emberre. Ebben a piaci eseményben a Katilla Műhely is megpróbál jelen lenni a karácsonyi képeslapokkal. Most csak 160 Ft-ért adunk egyet!

Persze a karácsony nem csupán piaci esemény. Ott vannak a Jézusról szóló filmek, a család, a szeretet és az ajándékok. Meg a dohányzó asztalon a sütemény, az előszobában zsúfolódó kabátok és téli cipők rokonlátogatáskor, a felespoharak a megdézsmált ebédlő asztalon. És ott van a nyugalom. Nem lelki békére vagy a munkahely biztonságos távolságára gondolok, hanem arra a nyugalomra, amit csak olyan emberek jelenléte ad meg, akikben feltétel nélkül megbízunk. Akik mellett az ember tanítás nélkül is rájön, milyen az alfa-állapot meg a helyes légzés. Szép karácsonyt kívánunk mindenkinek, és legalább egy olyan embert, aki ezt a nyugalmat megadja!